Boksen

Interview Rayane (OPDC Noord) over boksen

We maakten kennis met boksschool van het Hof tijdens een clinic. Die beviel zo goed dat we er inmiddels wekelijks met de leerlingen boksen.Van het Hof is een begrip in het Oude Noorden, een boksschool met de Rotterdamse niet lullen maar poetsen mentaliteit en trainers die onze leerlingen goed begrijpen en enthousiast weten te maken. Sommige leerlingen zijn zo enthousiast en laten zo veel talent zien, dat ze ook in de avonden mogen komen trainen. Rayane is zo’n jongen met aanleg voor de sport en hij wilde wel wat vertellen over hoe hij het vindt.

Hoe ziet de boksles eruit Rayane?

We beginnen altijd met een warming-up waarbij we bijvoorbeeld touwtje springen. Daarna mogen we met de trainer op de pads slaan en gaan we sparren. Bij het sparren gaan we tegen een andere leerlingen of de trainer spelboksen.

Wat heb je geleerd bij boksen?

Ik leer er te incasseren en controle te houden over mijn agressie. Soms slaat iemand te hard of geef je zelf een te harde linkse of rechtse. Ik leer dan om rustig te blijven en dat helpt me.

Doet het wel eens pijn?

Het doet soms wel pijn ja, laatst kreeg ik een stoot en zag ik sterretjes maar dat trok snel weer voorbij en zo leer je te incasseren.

Wil je verder met het boksen?

Ik vond boksen altijd al leuk en in mijn familie wordt ook veel gebokst. De trainer heeft gevraagd of ik bij het team kom. Ik mag dan ook in mijn vrije tijd komen en dat wil ik wel. Wedstrijden spelen en zo aan je toekomst werken, misschien word ik wel ooit gesponsord en kan ik er geld mee verdienen.